Okurková limonáda

Vytisknout recept
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Suroviny
Suroviny
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Pokyny
  1. Salátovou okurku oloupeme, nakrájíme na větší kousky, vložíme do zhruba 1-litrové nádoby a rozmixujeme tyčovým mixérem do konzistence řidčího pyré
  2. Přidáme přibližně 0,5 litru vody (perlivé či neperlivé) a necháme vylouhovat 10 – 15 minut v chladničce
  3. Vylouhovanou okurkovou směs přelijeme přes sítko do džbánu, vymačkáme šťávu z dvou limetek a osladíme dle chuti medem nebo třtinovým cukrem
  4. Dolijeme vodou a velmi dobře limonádu promícháme, aby měla vyváženou chuť
  5. Přidáme kostky ledu, kterými rozhodně nešetříme a připravený nápoj necháme vychladnout v chladničce
  6. Při servírování je vhodné doplnit led (pokud roztál) a ozdobit okurkou nákrajenou na „dlouhé prsty“
Poznámky k receptu

Další z řady skvělých domácích limonád, která je jednoduchá na přípravu a poskytne osvěžující chuť doslova za pár korun. Ideálně pokud máte možnost sálátovou okurku utrhnout ze zahrádky, taková limonáda pak chutná ještě lépe.

Sdílet tento recept

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *