Suroviny
Pokyny
  1. Na okraji koktejlové sklenky vytvoříme slanou krustu a to tak, že okraj sklenice obkroužíme dílkem citrónu nebo limetky a navlhčenou část obtiskneme v soli na talíři
  2. Jahody omyjeme a osušíme, polovinu si necháme na ozdobu, zbytek prolisujeme přes sítko do mixéru, nebo nakrájíme na kousky
  3. Přidáme tequilu, likér, citrusovou šťávu a nakonec led
  4. Chvíli mixujeme až vznikne z ledu tříšť cca 20 vteřin a opatrně přelijeme do připravené sklenice, nesmíme porušit krustu na okraji sklenice
  5. Ozdobíme jahodami a mátou nebo meduňkou
Poznámky k receptu

Množství ledu odměříme ve skle, ve kterém chceme Margaritu podávat, použijeme tolik ledu, kolik se vleze do plné skleničky.