Pokyny
  1. Cukrovou krustu si připravíme tak, že okraj sklenice obtočíme měsíčkem citrónu a pak ji na chvíli postavíme do malého množství pískového cukru, po vytažení se nám přichytí cukr na okraj sklenice a vytvoří pěkný cukrový věneček
  2. Do šejkru vložíme led
  3. Přilijeme whisky, Maraschino, cukrový sirup, bílé víno a citrónovou šťávu
  4. Důkladně protřepeme a pak nalijeme přes barové sítko do sklenice ozdobené cukrem
  5. Nápoj ozdobíme koktejlovou třešní a spirálkou z citrónové kůry
  6. Podáváme se slámkou a případně koktejlovou lžící
Poznámky k receptu

Maraschino – bezbarvý višňový destilát, hodně sladký a voňavý. Obsahuje asi 35 % alkoholu. Částečně jej lze nahradit třešňovicí promíchanou akátovým sirupem.