Suroviny
Pokyny
  1. Do kyblíku (ideální je originální kyblík Havana Club či Bacardi, ale jako náhražka se dá použít například i plastová nádoba pro chlazení vína a šampaňského) nakrajíme omyté limetky na čtvrtiny a pečlivě vymačkáme pomocí muddleru
  2. Přidáme třtinový cukr a opět chvíli podrtíme muddlerem, aby se smíchala chuť limetky a cukru
  3. Natrháme mátové lístky a vložíme na dno sklenice, poté pouze lehce zmáčkneme muddlerem, tak aby máta pustila své aroma a lístky přitom zůstaly celé
  4. Nad polovinu kyblíku nasypeme ledovou tříšť a zalijeme světlým rumem a sodou případně perlivou minerální vodou
  5. Vše důkladně promícháme (je nutné míchat opravdu dlouho, tak aby se veškerý cukr rozpustil) a opět doplníme sodu a ledovou tříšť až nad hranu nádoby a vytvoříme tím z ledové tříště kopuli
  6. Do kyblíku přidáme dlouhá brčka a zapíchneme tři vybrané stonky máty jako ozdobu
Poznámky k receptu

Velké Maxi Mojito, někdy též nazývané Mojito XXL, je ideální volbou pro párty s přáteli. Během jeho konzumace si užijete spousty zábavy díky dlouhým brčkám a navíc nebudete muset trávit celý večer v kuchyni neustálým mícháním Mojit do „klasických“ sklenic.