Létající Holanďan
Suroviny
Pokyny
  1. Sklenici téměř naplníme ledem
  2. Přilijeme gin a triple sec nebo Contreau, důkladně zamícháme.
Poznámky k receptu

Flying Dutchman neboli Létající Holanďan, koktejl z ginu a triple sec nebo Contreau.

Cointreau – Vyrábí se podle přísně tajné receptury, v zásadě spojením neutrálního lihu s výluhy kůry hořkých haitských pomerančů a dalších citrusových plodů z Brazílie a Španělska. Má příjemnou pomerančovou vůni, intenzivní kořeněnou a zároveň sladkou chuť.

Triple sec – Pomerančový likér, druh Curacaa, vyrobený ze slupek malých zelených pomerančů s karibského ostrova Curacao. Pojem triple sec znamená trojnásobně suchý, přesto není tento likér výrazně suchý. Curacao je je k sehnání v různých barvách – modré, zelené, červené i žluté.